onsdag 2 mars 2011

preppers pancake

När man improvisationshandlar så får man lätt lite problem med att komma ihåg allting man skall ha med sig hem. När man dessutom antagligen fått hälsporre så blir det ännu svårare att göra en snabb tur till affären för att handla ägg och mjölk. Då är det tur att man är en prepper och kan slänga ihop något ur förråden.


Preppers ugnspannkaka

3 dl vetemjöl.
1 dl rågsikt.
1 dl havregryn.
60 gram mjölkpulver
2 msk matolja
2 msk sirap
2 msk bakpulver
4 msk no egg
1 tsk salt

Blanda torrvaror, slå i 6 dl vatten och vispa.
Häll i en nonstick-form och låt gå i ugn 225 grader i 25-30 minuter.
Den var fortfarande degig efter 30 minuter men jag stängde av ugnen och öppnade luckan lite och hoppades att den skulle bli lite mindre degig. Antagligen skulle den må bättre av lite mer bakpulver också. Men ack så god.
Äggpulver skulle förstås öka proteininnehållet avsevärt men jag har ett betydligt större behov av 75 kilo ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar